Borderless security

Едно от най-сериозните предизвикателства, пред които се изправят фирмите в настоящата информационна епоха, е балансът между бърз и лесен достъп до електронни данни от една страна и поддържането на високо ниво на сигурност от друга. Огромната част от досегашните решения за защита на информацията поставят строги граници и по този начин намаляват производителността на работа. Платформата за безгранична сигурност, предлагана от SafeNet Inc., залага на нов подход към проблемите на съвременната корпоративна среда. Това решение включва автентикация на много нива и криптографска защита на данни в реално време, както и прилагането на гъвкава политика за сигурност. Резултатът е една напълно сигурна среда, обхващаща всеки един аспект от информационната дейност на дадена компания. Платформата за безгранична сигурност (borderless security) включва следните пакети:
- Access Server
- Single Sign-On
- Luna Identity Server
- Credential Management System
- iKey USB Tokens
- Model 330 Smart Cards

ConnecTrust Access сървърите на SafeNet са ключов компонент от платформата за безгранична сигурност (borderless security). Те са специално разработени, за да осигурят проверка на отдалечени устройства, свързващи се с корпоративни ресурси чрез IPSec VPN конфигурации. Защо всъщност е нужно крайно устройство, което да предпазва цялата мрежа? Напоследък хакерските атаки станаха все по-вещи и граничният рутер (в повечето случаи обикновено PC) може лесно да бъде заразен и превърнат в отправна точка за следващи атаки. По този начин хакерите могат да инсталират троянски коне, подслушващи програми и друг зловреден софтуер, чрез който да нанесат огромни щети на незащитената фирма. ConnecTrust Access сървърите са предназначени да контрират точно тази новопоявила се опасност. Пригодени за практически всяка среда, те разполагат с лесни за употреба административни инструменти. Настройката може да се извърши както през интуитивен уеб интерфейс, така и през конзолен интерфейс.

Single Sign-On е софтуерно решение, което предлага съхранение на пароли, PKI ключове и биометрия върху смарт карти или USB стикове. Тези идентификационни устройства впоследствие се използват за автентикация при работа с различни приложения.

Credential Management System служи за управление на всички потребителски електронни удостоверения за самоличност, както и на устройствата, съхраняващи тези данни. Credential Server лесно се интегрира за работа със сертификати, издадени от трети инстанции, както и с останалите елементи от платформата за безгранична сигурност. Управлението може да се извършва както по централизиран, така и по децентрализиран път.

Luna Identity Server е хардуерен модул за подсилване защитата на потребителските ключове и сертификати в една средата, където се прилагат елементи на borderless security. Устройството е достъпно чрез мрежови протоколи и съхранява профили на служителите, които ползват цифрова автентикация чрез Access Server.

Към официалния сайт на SafeNet

Новини


©2008 Елсис ООД. Всички права запазени.